Acció Social 2.0: l’entorn de les xarxes socials aplicat a l’educació social

Deixa un comentari

El passat 4 de desembre vam dedicar la sessió de classe de la UVic a parlar del paper de les TIC en la professió de l’educació social (i qualsevol professió de l’àmbit). És important tenir present que totes les eines relacionades amb l’entorn 2.0 poden ser molt pràctiques en la gestió de la nostra feina. Deixo la presentació feta a classe (ampliada) a continuació:

Bona part del primer bloc d’aquesta està extreta i inspirada de les presentacions fetes per Josep Maria Ganyet (@ganyet), un dels referents de tota la revolució digital. I que més abaix enllaço. De fet, tot el que s’entén per internet 2.0 -xarxes socials, bàsicament- ha esdevingut una revolució pel que fa a noves pràctiques de relació, comunicació, recerca i producció d’informació, alhora que gestió de la nostra identitat i quotidianitat. Com a treballadors en l’àmbit de l’atenció social se’ns obre tot un nou món d’intervenció. I és evident que es necessita una reflexió seriosa i un posicionament consensuat. Retrobem de nou -afortunadament- paraules tan nostrades com treball cooperatiu, participació, horitzontalitat, etc. Tot i que en un sentit diferent al que probablement estem acostumats a treballar (amb els corresponents matisos a fer). Avançarem a mesura que experimentem i participem d’aquest entorn. I gairebé segur que, a diferència d’altres fenòmens que ens ha tocat abordar, no té sentit plantejar posicions resistencialistes, que no acrítiques.

Deixo alguns enllaços a textos i publicacions per aprofundir-ne més (cliqueu damunt dels títols per ampliar la informació):

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Protected by WP Anti Spam