Què fem amb els porros?

Fotos del debat
Fotos del debat

Aquest passat divendres el col·lectiu de La Pera de Calldetenes va organitzar una xerrada-debat al voltant de la marihuana. Estava molt currat i ens van demanar una exposició a tres persones diferents: Mossos d’Esquadra de Vic i Jaime Prats (editor de la Revista Cáñamo i President del Club de Tastadors de Cànnabis del Collsacabra).  A partir de diferents blocs per discutir:

1. Què veiem al nostre lloc de treball?
2. Quines dificultats tenim per abordar el consum de marihuana?
3. Què proposem a la nostra població destinatària?
4. Què pensem sobre la regulació?

Debat al Punt Jove de Calldetenes (12 de març de 2013) conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i en Jaime Prats (Cáñamo/Associació de Tastadors de Cànnabis del Collsacabra). Organitzat per La Pera i moderat per l'Aleix Vila.

Ja he comentat en moltes ocasions la necessitat d’abordar el tema diferent (aquí uns exemples). No fa gaire escrivíem aquí i al SobreDrogues: ‘El debat a plantejar doncs no és sobre quins problemes provocarà aquest procés. Sinó com construir un procés constructiu de regulació legal del consum de cànnabis. Ha quedat sobradament demostrat que les polítiques sobre drogues són problemàtiques, generant més problemes que no solucions. I contraproduents, ja que augmenten el consum malgrat el pretès control de l’oferta. El repte és obrir el debat de la regulació legal, mal anomenada legalització. Sense pors ni embuts. Vist el què, tenim poc a perdre. Això sí, utilitzem un discurs madur i coherent. És a dir, reconduir la inversió a perseguir l’oferta a afavorir una demanda controlada: major dedicació en educació i prevenció. El consum de drogues genera beneficis a qui en participa de la venda i crea conflictes a un sector de la gent que les consumeix (…) Ara més que mai hem de saber “vendre” l’abstinència com una de les millors eines per evitar-se problemes. I aquesta no només passa per ser abstinent, sinó per fer un bon ús de la prudència, la conseqüència i el sentit comú (“comú?”). Però no hem d’utlitzar-la en exclusiva. Doncs negarem una realitat present i que seguirà essent (…) Centrant-nos en el cànnabis, potser caldrà apostar per educar en la responsabilitat. I no en un missatge sobradament ineficaç –i poc realista- tipus “No a les drogues”.’  

Deixo la presentació que vaig fer servir durant el debat:

Què fem amb els porros? Tu què en penses? from jordibernabeu

L’agraïment al col·lectiu de La Pera per l’organització i concretament a l’Àngel Aymerich i l’Aleix Sala per la seva activa participació.

Publicado

en

por

Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *