Mestres autoritaris

Deixa un comentari

Carta a La Vanguardia. 19/10/2011
http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20111019/54233374794/mestres-autoritaris.html

Ens trobem davant la proposta de la Conselleria d’Ensenyament d’atorgar rang d’autoritat legal als docents dels nostres fills. S’apel·la a la manca de límits dels nois a les escoles, a la poca capacitat educadora de la nostra societat, etcètera. De fet, són freqüents els missatges que ens arriben darrerament que reivindiquen més jerarquia. Ens parlen de permissivitat i demanen altivament recuperar la cultura de l’esforç.

Em fa la sensació que poc impera l’autocrítica i que cada vegada pequem més, en el marc educatiu, de ser excessivament conservadors. Si bé és cert que sovint ens manquen rumbs, no oblidem que recuperar o construir discursos d’escàs contingut ens pot provocar falses esperances.

Tres breus reflexions: no s’esforçaran perquè un altre els ho imposi. Calen objectius clars, motivadors i certament il·lusionants perquè un justifiqui el seu propi esforç. Potser ens haurem de replantejar el nostre model com a educadors. I així, proposar quelcom més connectat entre les nostres pretensions i les seves expectatives.

Jordi Bernabeu Farrús
Centelles

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Protected by WP Anti Spam