Escurabutxaques contra la crisi

Deixa un comentari

Carta publicada a La Vanguardia (particpació)
Accedeix a la font original clicant aquí.

Llegeixo aquests dies a la premsa que el Govern prepara un decret en el marc de la Llei Òmnibus que  projecta «suavitzar» el reglament de les màquines escurabutxaques, derogant-se tot un seguit de restriccions que es van aprovar en els últims anys de tripartit amb la finalitat de vetllar i protegir-nos dels potencials riscos d’addicció i abús al joc.  En aquest s’explica que es possibilitarà de bell nou la disponibilitat d’aquestes màquines en espais diversos (hotels, per exemple). Es facilita per tant, la seva difusió. Entenc que amb la finalitat que es jugui més (per què s’aplica aquesta llei, sinó?).

Altrament, fa uns mesos ja llegíem que al “Paquet Òmnibus” es tornaven certs privilegis a la indústria del beure, retornant, per exemple, a la barra lliure o donant certes facilitats per la venda d’alcohol, en un clar gest de complicitat cap als empresaris.

Suposo que a ningú se li escapa una realitat evident: la qüestió del joc i de les escurabutxaques -i la de l’alcohol- és essencialment un assumpte d’interès econòmic: business pur i dur. Sóc partidari que no cal estimular cap relació que pugui comportar significativament problemes. I les escurabutxaques els porten. El sentit comú -control, prudència i moderació- és incompatible amb aquesta promoció. 

Seria desitjable que aquesta proposta fos eliminada, doncs torna a donar certa màniga ampla al mercat per fer i desfer la seva maquinària de màrqueting, sovint d’ètica dubtosa i carregada de contradiccions. De fet, una vegada més comprovem que determinades mesures avantposen els interessos econòmics, sobretot els del sector privat -que segurament estarà encantat amb aquesta mesura- als que preserven la salut i sensatesa. I més ara, amb la situació de crisi, el debat de l’Eurovegas i la constant recerca de noves oportunitats d’ingressos. Després, en canvi, ens parlen de valors. Quina hipocresia…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Protected by WP Anti Spam